jueves, 21 de octubre de 2010

La cuina del cava


Paladejar un bon cava és un plaer. Si s'acompanya d'alguna de les millors especialitats culinàries del Penedès, el gust és difícil d'igualar. És la cuina de les bombolles. Tal com molt bé saben els iniciats en la matèria, alguns dels plats autòctons del Penedès s'elaboren amb el cava com a ingredient i tenen com a altres protagonistes, per exemple, els galls, els ànecs muts i els galls dindi, que se serveixen amb prunes o pinyons. Ara que l'època de la verema queda lluny en el record, es pot fer una ruta per la comarca amb la finalitat de tastar-ne el fruit més deliciós, el cava, com a ingredient culinari o com a beguda. Es pot començar i acabar la ruta a la capital del cava, Sant Sadurní d'Anoia, on no us proposem que us hi quedeu a dormir perquè l'oferta de llits és gairebé inexistent. Per saber-ne més: Enoturisme a l'Alt Penedès http://www.enoturisme.net/. Turisme de Sant Sadurní d'Anoia: Tel. 93 891 31 88 // http://www.santsadurni.org/.

No hay comentarios:

Publicar un comentario