viernes, 5 de junio de 2020

El FC Barcelona, a punt per començar un nou cicle guanyador


El FC Barcelona en les últimes dècades ha tornat a dominar la Lliga. Escric ha tornat perquè no és la primera vegada que ho fa. L'any 1960, abans de la sequera del Barça a la Lliga, que va durar catorze temporades, el Barça dominava el rànquing de títols, amb vuit campionats. Entre els anys 1929 i 1960 es van jugar vint-i-nou campionats (del 1936 al 1939 es va aturar el campionat per la Guerra Civil). El Barça en va guanyar aquests vuit, i l'Athletic de Bilbao i el Reial Madrid, sis cadascú. Val a dir que entre els anys 1933 i 1954 el Reial Madrid no va guanyar cap títol. Fou una sequera de vint-i-un anys per la qual el Barça, malgrat les seves males èpoques, mai no ha passat.
Entre el 1961 i el 1990, el Barça només guanyà dos títols, per dinou els blancs. Fou una autèntica travessia del desert. L'arribada de Joan Cruyyff a la banqueta del Barça, afortunadament, va servir per començar a canviar aquesta tendència. Des del 1991 fins el 2019, el Barça ha guanyat setze lligues, per vuit els blancs. Quaranta-cinc de les darreres cinquanta-nou lligues les ha guanyat el Barça o el Reial Madrid. Tenint en compte que cada trenta anys hi ha un canvi de cicle, seria important que el Barça guanyés el títol del 2020, tancant el cicle actual, i comencés el proper cicle de trenta anys guanyant també el títol de Lliga. Cap culé no voldria pas que ens despistéssim i tornéssim a fer una altra travessia del desert, cosa impensable avui en dia.

Peu de foto: Portada del llibre Barça, Barça, Barça Història del C. de F. Barcelona (sic), editorial La Gran Enciclopedia Vasca, Bilbao, 1974. Aquest mateix any la junta directiva del club tornà a anomenar el club pel seu nom original, F.C. Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario