jueves, 27 de mayo de 2010

Una ruta pel sud d'Alsàcia


L'Alsàcia és un de les regions amb més personalitat de França, i un paradís per als bon vivants. La gastronomia i el vi són excepcionals, i a més es pot gaudir del paisatge de les vinyes i les muntanyes del Vosges, de les joies arquitectòniques de Colmar i de poblets com ara Riquewihr o Ribeauvillé. L'Alsàcia va ser motiu de rivalitat francoalemanya durant segles. Comprèn dos departaments: el Baix Rin, al nord, amb capital a Estrasburg, i l'Alt Rin, al sud (el riu circula de sud a nord), amb Colmar com a ciutat més important. La vinya hi produeix uns vins blancs apreciats arreu del món; a més, les terres al·luvials banyades pel Rin són extremadament fèrtils. Un restaurant molt recomanable és el de Jean-Ives Schillinger, al número 17 de la rue de la Poissonerie de Colmar. S'hi fa cuina de tot el món i especialitats alsacianes. També s'hi pot demanar el cava del país, anomenat Cremant d'Alsace. Per dormir, es recomana l'Hotel Saint-Martin, al cor de la ciutat antiga de Colmar, de tres estrelles, molt tranquil i acollidor.

1 comentario: